Google tjener penge trods bred krig

Internet-gigantens omsætning voksede med 23 procent i årets første tre måneder. Topchefen udeblev fra fremlæggelsen af regnskabet.

Googles topchef, Eric Schmidt, deltog ikke i regnskabsfremlæggelsen. Foto: David Paul Morris, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Google kæmper en bred krig mod Apple, Microsoft, konkurrencemyndighederne og den kinesiske regering, fortsætter pengene med at tikke ind på Internet-gigantens bankkonto.

Google gik 23 procent frem i omsætning i januar-marts, men forventningsfulde aktiehandlere var skuffede over, at fremgangen ikke var større, og Google-aktien faldt med fem procent.

Topchefen udeblev

Googles markante topchef, Eric Schmidt, deltog overraskende ikke i regnskabsfremlæggelsen. Google måtte understrege, at det ikke skyldes udsigt til ændringer i ledelsen men et håb om, at der dermed kommer større fokus på, hvordan forretningen Google går.

Google kontrollerer næsten to tredjedele af markedet for Internet-søgninger i USA og
ejer bl.a. videonetstedet YouTube, posttjenesten Gmail og onlinekontorpakken Google Docs.

Google havde i januar-marts en nettoindtægt på 1,96 milliarder dollars mod 1,42 milliarder for et år siden. Omsætningen voksede fra 5,51 milliarder dollars i 2009 til 6,77 milliarder dollars.

Mobiltal hemmelige - men flere ansatte

Stigningen skyldes flere betalte klik på Googles egne sider og andre sider med Google-annoncer (en fremgang på 15 procent), flere annoncer og større indtægter fra mobilverdenen. Internet-giganten var dog ikke videre meddelsom om annoncesalget til mobiltelefoner. Googles særlige styresystem til mobiltelefoner og mindre PCer, Android, ligger nu på 34 forskellige mobiltelefoner, og der er omkring 38.000 småprogrammer at hente og købe i netbutikken Android Market. Hvor mange eksemplarer af Googles egen - og eneste - mobiltelefon, Nexus One, der er solgt, ønsker Google ikke at oplyse.

»Store annoncører er kommet tilbage på banen i modsætning til sidste år,« sagde Googles finansdirektør, Patrick Pichette.

Derfor er Google igen begyndt at ansætte folk. Der er nu 800 flere medarbejdere end for to år siden, og Google vil ifølge finansdirektøren fortsætte sine opkøb og nyansættelser i 2010.