Google-telefonen kommer til Danmark

Den første telefon med Googles styresystem, Android, inden for få måneder. Prisen bliver dog hamper.

Google-telefonen HTC Magic. Fold sammen
Læs mere
Foto: HTC
Mens danskerne stadig må se langt efter Palms berømte Palm Pre-telefon, rammer en helt anden telefonrevolution det danske marked til sommer. Det sker, når de danske butikker for første gang begynder at sælge telefoner, der er baseret på Googles telefon-styresystem, Android.

Telefonen er produceret af HTC, hedder Magic og kommer til at koste cirka 3500 kroner. Mens den første Android-baserede telefon, der også var fra HTC, fik gevaldige klø for at være klodset og grim, er Magic en langt bedre designet telefon, der minder en anelse om Apples iPhone. Telefonen er dog fra begyndelsen skabt til at bruge Googles tjenester på nettet - herunder Gmail, Gcal og Google Maps, inklusive Street View. Sidstnævnte er Google i fuld færd med at lave i Danmark, hvor biler kører rundt og tager billeder af gader og stræder i landets største byer. Disse billeder vil senere føje ekstra funktionalitet til Googles korttjenester.

Google-telefonerne er på vej fra flere producenter - og er et billede på den generelle tendens, der i øjeblikket hersker inden for mobiltelefoner i den dyre ende af skalaen. Telefonerne bliver nemlig generelt mere og mere centrerede omkring internettet og netbaserede tjenester som surf, aktiekurser, vejr og alt mulig andet. Dermed er de nye smartphones reelt en slags avancerede minicomputere.

Mens Apple i et par år har ført taktstokken på området for grafiske brugergrænseflader og trykfølsomme skærme, har stort set alle mobilproducenter nu lugtet lunten og fulgt efter. En af de mere omtalte er Palm, der ellers fristede en svagelig tilværelse i udkanten af markedet. Det lavede Palm om på i begyndelsen af året, da selskabet lancerede sin Pre-telefon, der er en totalt redesignet og meget lovende sag. Samtidig demonstrerede Microsoft deres Mobile 6,5, der følger samme vej.

 
Læs også:

iPhone-ejere henter ti mio. programmer til mobilen

Danmarks billigste fladskærm

Her er fremtidens bærbare