Google svinger igen milliardtegnebogen

Dropcam, som leverer videoovervågning og sikkerhed, er blevet købt for tre milliarder kroner af internetgiganten.

Google betaler tre milliarder kroner for iværksættervirksomheden Dropcam, som laver overvågningskameraer. Arkivfoto: François Lenoir, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Google fortsætter milliardopkøbene og betaler nu tre milliarder - eller 555 millioner dollars - i kontanter for iværksættervirksomheden Dropcam, som leverer videoovervågning og sikkerhed.

Købet sker gennem Nest, som Google købte i januar i år for 3,2 milliarder dollars eller 17,4 milliarder kroner. Nest producerer intelligente termostater og røgalarmer.

Med Dropcam befæster Google sin stilling i forhold til at komme ind i private hjem. Google har travlt med at udvide og gå ind på nye markeder, og her står den afgørende kamp i øjeblikket om at være den, der står for og leverer udstyr til hjemmene. Dermed kan man nemlig samle bunkevis af data op, som kan klarlægge familiers mønstre og forbrug - oplysninger, der er guld værd i forhold til at levere tilpassede tjenester.

Vil ikke dele data

I forvejen har Google i kraft af sin søgemaskine og sine mange gratis nettjenester et indgående kendskab til enkeltpersoners vaner, interesser og netværk.

Dropcam lader folk kunne overvåge deres hjem eller arbejdsplads via kameraerne og deres software. Det fremgår, at Dropcam vil arbejde efter Nests privatlivspolitik, så alle indsamlede data ikke deles med andre virksomheder, heller ikke med Google, før brugeren selv har sagt ja til det.

De amerikanske konkurrencemyndigheder skal godkende opkøbet af Dropcam, før det kan gennemføres.