Google strammer kontrollen med Play

Alle applikationer skal nu sikkerhedsgodkendes af internetgiganten, som også vil håndhæve aldersanvisningerne.

Sikkerheden strammes op i Googles netbutik, Play. Internetgiganten vil kontrollere alle nye applikationer. Fold sammen
Læs mere

Google strammer nu kontrollen med de programmer, som kan hentes til Android-telefoner og -tavlecomputere, for blandt andet at sikre sig mod virusbefængte applikationer.

Google Play, som netbutikken til både gratis og betalte programmer hedder, har ofte været kritiseret for at lukke stort set alt ind i modsætning til hos ærkerivalen Apple, hvis App Store bliver holdt i stramme tøjler, og hvor alt skal godkendes af Apples særdeles hårdhændede kontrol, før det dukker op på de digitale hylder.

Mindreårige skal skånes

Google agter ikke at ville godkende hver enkelt applikation. Derimod vil Google nu skærpe kontrollen med, at applikationerne ikke indeholder såkaldt »malware«, som installerer computervira eller anden form for ondsindet kode, som aflurer folks privatliv og stjæler deres personlige oplysninger. Google vil også håndhæve aldersanvisningerne hårdere end nu, så mindreårige f.eks. ikke udsættes for pornografisk materiale. Udviklerne skal udfylde et særligt spørgeskema om deres applikation, så den lander i den rette alderskategori, og fra maj vil applikationer, hvor der ikke er svaret på spørgeskemaet, blive frasorteret. Også programmer, som allerede findes i Google Play risikerer at forsvinde.

Hidtil har Google brugt automatiseret kontrol med de applikationer, som lægges ind i Google Play. Nu vil et eksperthold ifølge internetgiganten se hver enkelt applikation igennem - uden at det skaber flaskehalse og forsinkelser. Hos Apple kan der ofte gå mange dage, fra en applikation afleveres, til den er tilgængelig i App Store.

Googles mobilstyresystem, Android, er verdens mest udbredte. Omkring 83 procent af alle nye smartphonetelefoner kommer fra fabrikkerne med Android, mens kun omkring 13 procent bruger Apples iOS og tre-fire procent Microsofts Windows.