Google-stifter slipper styringen

Larry Page lægger ansvaret for store og meget centrale del af Google-imperiet i hænderne på sin højre hånd.

Sundar Pichai, som her ses på scenen for to år siden, overtager nu styringen af en stor og central del af alle Googles produkter. Arkivfoto: Kimihiro Hoshino, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIHIRO HOSHINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Googles topchef og medstifter Larry Page drosler ned og overlader styringen af de fleste Google-produkter til manden, der blandt andet er ansvarlig for hele Android-mobilsystemet.

Larry Page, som sammen med Sergej Brin, i 1998 stiftede det, der siden blev til verdens ubestridt største søgemaskine Google, har udpeget den 42-årige Sundar Pichai som ny ansvarlig for næsten alle Google-produkter, skriver netnyhedstjenesten Re/code. Ud over Android, internetprogrammet og styresystemet Chrome og alle Google Apps skal han nu også tage sig af Googles korttjeneste Maps, Googles svar på Facebook kaldet Google+, hele Googles infrastruktur, al forskning og mange andre centrale dele af det imperium, som Google er blevet i dag.

Hidtil har de seks divisionschefer rapporteret til Larry Page men får fremover den indiskfødte Sundar Pichai som øverste chef. Han har arbejdet i Google siden 2004. I 2011 overtog han ansvaret for posttjenesten Gmail og onlinekontorpakken Google Docs, mens hele Android-styresystemet - verdens største mobilstyresystem - kom under hans vinger i 2013.

Mere tid til store tanker

Sundar Pichai er født i Chennai i Indien og er uddannet ved University of Pennsylvania, Stanford University og Indian Institute of Technology Kharagpur.

Med ændringerne får Larry Page mere tid til, hvad han selv kalder »det store billede«.

Googles videotjeneste YouTube berøres ikke af ændringerne. Den står Larry Page stadig som øverste chef for.

Larry Page overtog i april 2011 roret som topchef for Google, da Eric Schmidt efter ti år i stolen trak sig tilbage og i stedet blev bestyrelsesformand for internetgiganten.