Google skifter chefen for søgemaskine ud

Veteran forlader internetgiganten, som sætter chefen for kunstig intelligens ind i hans sted.

Manden, der i årevis har passet og udviklet Googles søgemaskine, Amit Singhal, forlader nu internetgiganten efter 15 år. Arkivfoto: Stephen Lam, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chefen for Googles søgemaskine i mange år forlader nu internetgiganten, og hans plads overtages af chefen for Googles forskning i kunstig intelligens, som søgemaskinen nu skal gøre større brug af, og som i sin yderste konsekvens kan give intelligente maskiner arbejdet med at finde og sortere oplysninger for mennesker.

Amit Singhal, som er født i Indien, kom til Google i 2000, to år, efter at Larry Page og Sergej Brin grundlagde selskabet, som i dag er verdens største inden for søgninger. Han har stået for søgemaskinen i årevis som den ledende kraft og har udviklet den særlige søgealgoritme, som rangordner søgeresultaterne hos Google, der i Europa står for omkring 90 procent af samtlige netsøgninger. Nu har han sidste arbejdsdag 26. februar, inden han forlader Google. Han erstattes af John Giannandrea, som har stået for Googles arbejde med maskinlæring, hvor computere bliver klogere ved at analysere brugernes handlinger.

Skiftet ses ifølge nyhedsbureauet Reuters af analytikere som tegn på, at kunstig intelligens skal spille en større rolle hos Google fremover. Google har - som andre teknologigiganter - blandt andet udviklet en personlig assistent, som på Android-telefoner kan besvare spørgsmål og gennemføre søgninger.

John Giannandrea har tidligere arbejdet med billedgenkendelse, som bruges i Googles billedsøgning, og med muligheden for automatiske svarforslag, når man bruger Google Inbox.