Google skal sænke gadekamera

Efter protester i Japan må Google nu sænke sine Street View-kameraer med 40 centimeter.

Google møder ballade for sin Street View-tjeneste stort set alle steder hvor kameravognene kommer frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toussaint Kluiters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google møder ballade for sin Street View-tjeneste stort set alle steder hvor kameravognene kommer frem. Senest er det gået galt i Japan, hvor Google har været i gang med at tage billeder i flere måneder. Flere private har klaget over, at Google har taget billeder over hegnet foran deres hjem, så man kan se ind ad vinduerne.

Det har nu fået Google til at kassere alle de billeder, der allerede er taget i 12 japanske storbyer, og starte helt forfra. Og denne gang er kameraet sænket med 40 centimeter, så man undgår at tage billeder over hegnet.

Google fastholder dog, at man vil fortsætte med at tage billeder til Street View tjenesten i Japan trods protesterne.

Tidligere i denne uge måtte Google stoppe sin fotografering i Grækenland, hvor datatilsynet har udtrykt skepsis over tjenesten. Der har også været modstand i Storbritannien, hvor indbyggerne i landsbyen Cambridgeshire ligefrem dannede en menneskekæde for at stoppe kameravognen.

I USA bliver Google også anklaget for at føre på private veje med sine fotovogne og Pentagon har forbudt fotograferingen af militærbaser. Men Google fortsætter ufortrødent og Street View omfatter nu omkring 100 byer på verdensplan. I Danmark er Googles biler også på gaderne netop nu.