Google sender internetballoner til vejrs i Indonesien

Foto: PASCAL ROSSIGNOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan tilslutter man et land, som består af 17.000 øer til internettet? Indonesiens infrastruktur er en stor udfordring, som Google håber at løse ved hjælp af sit nye projekt med balloner kaldet "Project Loon". Google har indgået et samarbejde med tre indonesiske internetudbydere om at levere internet gennem klynger af gigantiske heliumballoner til steder, hvor fastnettjenester ikke er tilgængelige.

Det skriver The Guardian.

- Det er sundt for os alle at komme lidt væk fra al kommunikation indimellem. Hvis manglen på kontakt er en del af dit daglige liv, og du ikke har adgang til information eller mulighed for at kommunikere med mennesker, som betyder noget for dig, så er det dog en reel ulempe, udtaler medstifter af Google, Sergey Brin.

Kun 29 pct. af indoneserne har internetadgang, og opkoblingshastighederne er langsomme. Dette skyldes den udfordrende geografi og den meget spredte befolkning på omkring 255 mio. mennesker, som gør det dyrt at bygge et netværk ved hjælp af undersøiske kabler. De 12 meter høje heliumfyldte balloner flyver i stratosfæren i højder på mellem 18 og 25 km. Hver ballon kan skabe forbindelse til et areal på omkring 40 km i diameter.