Google ramt af ny trafikprop

Nyt nedbrud hos Internet-giganten rejser tvivl om, hvorvidt man tør satse professionelt på at bruge netprogrammer og -tjenester.

For tredje gang i år havde Internet-giganten Google et alvorligt nedbrud torsdag. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Millioner af mennesker verden over var torsdag i omkring en time uden kontakt til både verdens mest anvendte søgemaskine på Internet, Google, samt deres elektronisk Gmail-post, efter at Google blev ramt af en trafikprop på nettet.

Google undskyldte efterfølgende for fejlen, som efter eget udsagn skyldes en intern fejl, som sendte en del af nettrafikken til og fra Google via Asien, hvorefter alt begyndte at gå langsomt eller helt ned.

Google: Pinligt

»Omkring 14 procent af vore brugere oplevede langsomme tjenester eller sågar afbrydelser. Vi har arbejdet hårdt på at gøre vore tjenester ultrahurtige og »altid på«, så det er særligt pinligt, når der sker en fejl som denne. Vi er meget kede af, at det skete, og man kan være sikker på, at vi vil arbejde endnu hårdere fo rat sikre, at et tilsvarende problem ikke opstår igen,« lover Urs Howzle, Googles ansvarlige for den daglige drift.

Google ejer desuden videotjenesten YouTube og driver korttjenesten Google Maps samt onlinetekstbehandlingsprogrammet Google Docs.

Tilliden til nettjenester ryger

Det er imidlertid ikke første gang, at Google rammes af en sådant nedbrud, og det rejser spørgsmålet om tilliden til netbaserede tjenester. Det er ellers en voksende tendens at lægge flere og flere programmer og tjenester, så de fungerer via nettet i stedet for at skulle installeres på den enkelte computer.

Ezra Gottheil, analytiker hos Technology Business Research, siger således til britiske BBC, at »et større udfald« som det skete »alvorligt kan underminere« tilliden til, at netbaserede tjenester kan bruges i erhvervssammenhænge.

»Hvis almægtige Google kan snuble, hvem kan man så stole på?« spørger han.

Tredje gang i år

I februar brød Googles Gmail sammen i flere timer, hvorved millioner ikke havde adgang til deres gratis netbaserede e-post. Måneden før var Google ramt af tekniske problemer, som betød, at Google-søgningerne ikke fungerede.