Google overtager app-tronen fra Apple

Google vil i løbet af de næste måneder overtage Apples status som den mest populære app-udbyder.

Google er ved at overtage Apples position som mest brugte app-store. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den lille grønne Android-mand er ved at løbe forbi æbletræet.

Med det nuværende tempo vil Googles Android om få måneder overhale Apple som det mest populære sted at hente apps, og dermed er dagene, da Apple var den ubestridte konge på app-markedet, forbi. Det skriver Financial Times.

Ifølge Apples egne tal fra sidste måned, er der nu i alt blevet downloadet 50 milliarder apps til iPhone, iPod Touch ud fra et udvalg på i alt 850.000 apps.

Til sammenligning er der blevet downloadet i alt 48 milliarder apps på Googles platform Play fra smartphones og tablets med Android-styresystemer - som f.eks. Samsung og Motorolas produkter. 

Google vil overhale Apple

Med et månedligt dowload på 2,5 milliarder mod Apples rundt regnet to milliarder er Google altså kun omkring fire måneder fra at overhale Apple - målt på totale antal downloads i begge butikkers levetid.

»Hastigheden på Play er højere. Så jeg forestiller mig, at den vil have et højere antal om få måneder, hvis ikke før,« siger Horace Dediu fra Asymco til Financial Times.

Udviklingen hænger også sammen med, at Apple nu har solgt i alt 600 millioner apparater med styresystemet iOS - der kan tilgå App-store, mens der er solgt 900 millioner Android-apparater.

Tendensen på app-markedet kan ifølge eksperter vise sig at gå ud over salget af iPhone og iPad, fordi Apple har kunnet bruge sin stærke position som mest sælgende app- leverandør som salgsargument for sine produkter.

Apple har højere omsætning

Intet er dog afgjort endnu i IT-giganternes kamp, Apple ventes at afsløre et nyt styresystem ved Worldwide Developer Forum næste uge, skriver Financial Times.

Derudover har Apple den fordel, at koncernen får mere omsætning ud af salget af apps end Google. Ifølge Distino - der analyserer app-markedet - har Apple en daglig omsætning på apps på 5,1 millioner dollar, hvilket er fire gange så meget som Googles Play.

Men også her henter Google terræn. Distimos eksperter anslår, at Googles andel af omsætningen fra det daglige totale app-salg er steget betragteligt i løbet af de sidste seks måneder, fra 19 procent i november 2012 til 27 procent i april 2013.