Google optrapper patentkrigen

Søgegiganten bruger nu patenter, den fik ved at købe Motorola, til at sagsøge sin rival Apple.

Google leverer et nyt slag i patentkrigen ved at kaste patenter fra Motorola-opkøb ind i kampen mod Apple Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med erhvervelsen af Motorolas mobilforretning sidste år fik Google 17.000 patenter med i købet. Nu ser det ud til, at Google er parat til at kaste patenterne ind i krigen mod Apple. Det skriver det amerikanske nyhedssite CNN.

Motorola havde inden det blev købet en række sager kørende mod Apple, men de handlede for en stor del om hardware og om krav om licensbetaling. Med de nye ejere i baggrunden ser det ud til, at det næste slag kommer til at handle om softwarefunktioner.

Der er endnu ikke registreret et officielt søgsmål, så der er tvivl om, hvilke patenter det er, Motorola vil trække på. Det skulle dog ligge klart, at den nye strid drejer sig om syv patenter, og at de er rettet mod Apple-produkterne iPhone, iPad og iPod Touch.

Det amerikanske techsite Techcrunch hævder at vide, hvilke funktioner der er i søgelyset. Det skulle angiveligt dreje sig om blandt andet e-mail-notifikationer, videoafspilning og den talende assistent, som i Apple-universet hedder Siri.

I den forbindelse vil Motorola forsøge at nedlægge krav om importstop af de asiatisk-producerede Apple-produkter.

"Vi vil meget gerne kunne indgå forlig omkring disse patent-sager, men Apples modvilje mod at indgå en licensaftale efterlader os ikke med andre alternativer end at forsvare os selv og vores ingeniørers opfindelser," siger en Motorola-talsmand i forbindelse med sagen.

Sagen kommer oven i den verserende retssag mellem Samsung og Apple, der trækker en del overskrifter for tiden. Her er det blandt andet designkopiering, der er stridens kerne.

Sagen er blot en af mange, der kører globalt, hvor konkurrenterne på det enorme smartphone- og tavlecomputer-markedet slås om, hvem der først fandt på det ene og det andet. Patentstridighederne bliver ofte omtalt som patentkrigen.