Google opkøber en del af telefonproducenten HTC for milliarder

Google-direktør Rick Osterloh og HTCs topchef Cher Wang Fold sammen
Læs mere
Foto: TYRONE SIU

Googles moderselskab, Alphabet, har købt sig ind hos smartphone-producenten HTC for 1,1 milliard dollar. Det oplyser HTC ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Med i handlen indgår, at Google overtager halvdelen af de ansatte i HTCs udviklingsafdeling. Det er op til 2.000 ansatte.

Aktierne i den taiwanesiske smartphoneproducent HTC har torsdag været suspenderet fra handel i Asien, på grund af rygter om at Googles moderselskab, Alphabet, ville overtage selskabet.

HTC var tidligere en stor spiller på smartphonemarkedet, og for bare fem år siden var selskabet den fjerdebedst sælgende producent med en markedsandel på omkring ni procent.

På grund af intens konkurrence med blandt andet Apple og Samsung er selskabets andel af smartphone-markedet dog faldet en del de seneste år, og i dag ligger den på mindre end én procent.

Sidste måned opstod der rygter om, at HTC planlagde at sælge sin »virtual reality«-forretning, Vice, eller sågar hele virksomheden.

Før at handlen mellem Alphabet og HTC kan gennemføres, kræves der en myndighedsgodkendelse. Den ventes at kunne være på plads i begyndelsen af 2018.

/ritzau/