Google og Motorola udfordrer iPhone

Google og Motorola har offentliggjort den nye smartphone Moto X, der er det seneste forsøg på at overhale Apples iPhone.

Foto: DON EMMERT. Moto X er den første telefon fra Google, siden søgemaskineselskabet overtog Motorola.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Smartphonen repræsenterer et forsøg på at kickstarte den næste innovationsbølge på markedet ved hjælp af stemmestyring og et forsøg på at gøre telefonen i stand til at forudse brugerens intentioner for at gøre smartphones mere intuitive på et tidspunkt, hvor der skal mere end en stærkere proces til at imponere forbrugerne.

»Navnet smartphone er vildledende, for nutidens telefoner er ikke rigtig smarte. Basalt set er det en samling af mange, mange funktioner - kamera, telefon, TV etc. - som vi tidligere skulle bruge mange forskellige enheder for at udføre,« siger Kevin Jou fra MediaTek til Financial Times, og mener, at der stadig er meget potentiale for udvikling.

Telefonen vil koste 199 dollar, når den senere på måneden bliver sat til salg i USA som den første smartphone, der fuldt og helt er samlet i USA. Telefonen er samtidig den første smartphone fra Motorola, siden Google købte selskabet i 2012.

Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt udtalte ved offentliggørelsen, at telefonen gør Google i stand til at tage kampen op mod Apple, mens Googles andre Android-baserede telefoner kan konkurrere med Samsung.