Google nægter at lade robotter hverve til militæret

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er med til at arrangere en stor robotkonkurrence, men Google, der er robotmarkedets fremmeste spiller, afviser at deltage.

An SK telecom exhibitor directs the robot's movements using 5G on the last day at the Mobile World Congress in Barcelona March 5, 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: GUSTAU NACARINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

Google har ingen intentioner om, at dets robotteknologi skal bruges militært, og vil derfor heller ikke tage imod økonomisk støtte fra Pentagon. Pentagon afholder konkurrencen for at tiltrække kommercielle firmaer i et forsøg på at sætte gang i udviklingen af avanceret teknologi, der kan bruges i fremtidens militærsystemer.

- Det er bedre for robotfeltet, hvis fremskridt sker i det offentlige domæne, så folk kan bygge videre på dem, mener Peter Stone, der er robotforsker ved University of Texas.

Adskillige parter i robotfeltet kritiserer Googles udeblivelse fra konkurrencen og frygter, at selskabets hemmeligholdelse af informationer vil bremse udviklingen.

Google betragtes som førende inden for robotteknologi og har overtaget adskillige robotfirmaer siden 2013. Dog er firmaet påpasselig med, hvad dets teknologi bruges til og igangsatte sidste år en etisk komite, der skal hindre misbrug.

Konkurrencen, der er arrangeret af Pentagons forsvars forskningsafdeling, vil forløbe 5.-6. juni i år, hvor 25 robotter fra private firmaer og universiteter vil konkurrere om en pris på to mio. dollar, svarende til omkring 13,5 mio. kr.