Google: Motorola får ikke fortrinsret til Android

Bestyrelsesformand forsøger at berolige konkurrenterne med, at Google ikke vil give Motorola eneret på nyhederne.

Googles tidligere topchef og nuværende bestyrelsesformand, Eric Schmidt, har ingenting i ærmet; købet af Motorola betyder ikke, at alle andre Android-producenter skal spille andenviolin. Foto: Jo Yong-hak, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Motorola får ikke fortrinsret til kommende udgaver af Google Android-mobilstyresystemet, selv om Google har købt den amerikanske mobilproducent.

Det fastslår Googles bestyrelsesformand, tidligere topchef Eric Schmidt, efter udbredt frygt for, at Google vil gemme de bedste lunser til sig selv.

Google lagde i august et bud på Motorola på 12,5 milliarder dollars, Googles hidtil største opkøb. Googles interesse er ikke så meget selve telefonerne som at få fingrene i Motorolas væld af patenterede teknologier, som Motorola i kraft af sin lange historie har samlet sig i modsætning til Google selv, som er ung i gårde.

Ikke blot andenviolin

Men da Android samtidig er mobilsystemet i størst vækst, begyndte de andre Android-producenter - med Samsung i spidsen som den største - at overveje, om de fremover skulle nøjes med at spille andenviolin og først få Android-nyhederne og -nyskabelserne, når Motorola havde lanceret dem.

»Vi har fortalt vore partnere, at Motorola-handelen bliver lukket, og at vi vil køre den selvstændigt, at det ikke vil påvirke Androids åbenhed, og at vi ikke vil ændre grundlæggende på den måde, som vi arbejder på,« sagde Eric Schmidt under et besøg i Sydkorea.

Samsung og HTC er de størst sælgende mobilmærker med Android. Samsung har overhalet Apple som den største producent af avancerede og dyrere mobiltelefoner.