Google Maps - nu som spillebræt

I morgen lanceres spillet Matador i en helt ny indpakning. Google Maps er spillepladen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi er vant til at købe Rådhuspladsen og indkassere husleje fra vores venner, når de lander på Vimmelskaftet. Nu skal vi vænne os til at købe Empire State Building og tjene husleje på Taj Mahal.

Spillet Matador - eller Monopoly som det originalt hedder - er nemlig på vej i en ny og tidssvarende udgave. Det nye element i spillet er, at der bliver tale om et onlinespil, hvor selve spillepladen bliver Google Maps. Ellers er spillets mission som det altid har været: tryn dine venner og erobr hele markedet.

Spillet har fået navnet MONOPOLY City Streets og ifølge en kort tema-side, så er lanceringsdatoen i morgen d. 9. september.

På hjemmesiden er der ikke meget mere information, og det fremgår heller ikke tydeligt, at spillet er godkendt af ejerne hos Hasbro. Men en engelsk journalist hos Guardian har rent faktisk fået lov til at prøve en betaudgave af MONOPOLY City Streets, og hans kommentarer lyder lovende. For selv om han indrømmer, at spillet som udgangspunkt lyder kedeligt, så er der indbygget elementer, som holder spillet i gang. Man skal for eksempel ikke bare købe ejendomme og efterfølgende vente på, at andre spillere forvilder sig ind på grunden og derfor skal betale husleje. Spillets chancekort åbner muligheden for at chikanere og sabotere andre spilleres planer. For eksempel ved at sende bulldozere ind på deres grunde.

Selv om spillet allerede skal kunne spilles i morgen, så er det stadig muligt at påvirke spillets udformning. Spiludviklerne skriver på deres blog, at de stadig mangler at få designet tre bygningstyper. Det opfordres alle til at hjælpe med. For eksempel ved at bruges tegneprogrammet Google SketchUp.