Google Maps får dansk navigation

Gratis stemmevejledt navigation kommer til Danmark i denne måned.

Google Maps ses her på Apples iPad. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMBERLY WHITE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den måske største nyhed da Google lancerede Android 2.0 tilbage i november sidste år var inkluderingen af Google Maps Navigation. Som den første store spiller gav Google nemlig med Maps Navigation folk gratis adgang til stemmestyret navigation på deres mobil. Den nye tjeneste var dog i første omgang kun tilgængelig i USA. Men nu spreder det sig hastigt.

Forleden blev Google Maps Navigation nemlig også tilgængelig i Storbritannien, og nu er det på vej til i alt 10 europæiske lande. Det kunne Samsung afsløre ved deres Galaxy S-lanceringsevent i Zürich onsdag aften. ComONs søstyerblad Mobil talte med Samsungs svenske repræsentant for en uddybning, og til vores positive overraskelse kunne han afsløre, at Danmark er et af de 10 lande. Oven i købet som det eneste land i Norden.

Når Samsung Galaxy S lanceres med Google Maps Navigation sidst i denne måned i Danmark, skulle den stemmevejledte navigation allerede være klar herhjemme. Og efter alt at dømme og ifølge Samsung selv, skulle der ikke være tale om en eksklusiv funktion, der kun er tilgængelig for Samsung. Ejere af andre Android-mobiler kan altså også se frem til gratis stemmevejledt navigation meget snart.