Google lover at Chrome OS bliver virus-fri

Googles kommende styresystem vil en gang for alle tage livet af alle verdens vira.

Læs mere
Fold sammen
Når Googles Chrome OS først har skubbet windows ud af verdens pc'ere, så er det slut med virus og andet skidt. Det lover Googles Engineering Director Linus Upson i et interview med magasinet New Scientist.

"Vi redesigner den underliggende sikkerhedsarkitektur så fundamentalt, at brugerne ikke længere behøver at bekymre sig om vira, malware og sikkerhedsopdatering. Det virker bare," siger Linus Upson.

Googles Chrome OS bygger på en Linux-kerne, men i modsætning til traditionelle styresystemer foregår det meste i internetskyen. Dermed er der langt mindre der skal downloades til brugernes personlige computer. Sikkerhedseksperter mener, at det vil forbedre sikkerheden.

"Downloading vil altid være et skridt eller to efter en cloudbaseret tilgang, fordi det tager tid at få opdateringen downloadet og installeret på pc'en. Skyen vil altid patche hurtigere," siger Paul Jackson fra Forrester Research i Cambridge.

Han er dog ikke så sikker på, at Linus Upson har ret i sin selvsikre påstand om, at brugerne ikke skal bekymre sig om virus i Chrome OS. Paul Jackson påpeger, at OS'et er sårbart over for angreb mod selve browseren eller Linux-kernen.