Google lancerer ny plan for søgeresultater i EU

Googles moderselskab, Alphabet, har netop lanceret en ny plan for, hvordan søgemaskinen fremadrettet vil tilpasse sine algoritmer i overensstemmelse med EU-lovgivning.

Arkivfoto. Googles moderselskab, Alphabet, har netop lanceret en ny plan for, hvordan søgemaskinen fremadrettet vil tilpasse sine algoritmer i overensstemmelse med EU-lovgivning.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Blake

Det skriver Wall Street Journal.

De seneste syv år har teknologigiganten været i de europæiske myndigheders søgelys, der i juni endte med en rekordstor bøde til Google på 2,9 mia. dollar (18 mia. kr.).

Som led i beslutningen pålagde EU også Google at revidere sine søgningsresultater i slutningen af september. Ændringerne skal ske for alle europæiske lande, hvor Google tilbyder sin indkøbstjeneste. Tirsdag fremlagde Google, hvordan selskabet fremadrettet ville håndtere ændringerne.

»Kommissionen kan bekræfte, at det som krævet i kommissionsbeslutningen har modtaget information fra Google om, hvordan virksomheden har til hensigt at sikre overensstemmelse med kommissionsbeslutningen inden for den faste frist,« siger en pressetalsmand fra EU til Wall Street Journal.

Ifølge EU-Kommissionen må Google selv beslutte, hvordan virksomheden vil ændre sin tjeneste, men hvis ikke tilsynsmyndighederne mener, at Google er i overensstemmelse med beslutningen hurtigst muligt, så vil EU udstede yderligere sanktioner på op til 5 pct. af de daglige globale indtægter.