Google-kort virker nu uden net

Google opdaterer Maps på alle Android-telefoner, så kortene kan bruges offline. iPhone-udgaven følger snarest efter.

Googles korttjeneste, Maps, vil med en ny opdatering kunne bruges, selv om der ikke er forbindelse til Internet - dog endnu kun på Android-telefoner. Foto: Google Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Google har opgraderet sin korttjeneste, Google Maps, til alle Android-brugere, så de nu - ligesom Nokia har tilbudt i mange år - kan hente kort ned på telefonen og bruge dem, når der ikke er forbindelse til nettet.

En opdateret udgave til iPhone-telefoner fra Apple er på vej inden for kort tid, loves det.

For at bruge korttjenesten uden netforbindelse - enten fordi der ikke er nogen forbindelse, eller fordi man ikke ønsker at koble sig på nettet, f.eks. i udlandet - skal man først hente det kortudsnit, som man ønsker at kunne bruge. Og man skal vide, at det fylder godt i den ofte begrænsede lagerplads, som nyere telefoner er udstyret med. Ifølge Google fylder Storlondon op mod 380 megabyte, mens området omkring San Francisco i USA vil fylde godt 200 megabyte.

Flere begrænsninger

På offlineudgaven af Google Maps kan man heller ikke se restauranter og andre fikspunkter, ligesom de billeder af nyttige steder, som alle kan lægge ind, heller ikke er med. Endelig er det ikke muligt at skifte til satellitkortvisning, mens man bruger Google Maps-applikationen som GPS-kørevejledning, og den kan kun netop vise kørevejledning og ikke anvise vejen, hvis man er til fods eller vil tage bussen.

Med opdateringen af appen bliver Google Maps samtidig betragteligt hurtigere end tidligere, og da brugerskaren er tilsvarende betragtelig, vil det betyde meget for Google.

Nokia har gennem mange år haft sin korttjeneste, som nu hedder Here men tidligere hed Nokia Maps. Her har man fra begyndelsen kunnet hente kort ned offline, så det aldrig var nødvendigt at bruge netforbindelsen. Man behøver udelukkende at slå GPS-funktionen til, som heller ikke æder af dataforbindelsen - og dermed af bankkontoen -, når man er i udlandet.

Google Maps-appen vil automatisk kunne skifte mellem at være offline og på nettet, hvis forbindelsen driller, og den vil hver 15. dag automatisk opdatere de kortudsnit, som man har hentet.