Google køber Vestas-andel i Afrikas største vindpark

Søgemaskinekæmpen Google køber danske Vestas' andel på 12,5 pct. i det såkaldte Lake Turkana-projekt i Kenya, når det er færdigbygget i 2017.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller vindmølleproducenten i en meddelelse mandag eftermiddag.

Lake Turkana-projektet bliver på samlet 310 megawatt (MW) og dermed Afrikas største vindprojekt. Det kommer til at bestå af 365 styk V52-850 KW-møller fra Vestas, og det danske selskab har også en 15-årig serviceaftale på møllerne.

Lake Turkana-projektet kommer til at dække 15 pct. af elforbruget i Kenya, når det står færdigt, og den ide kan man godt lide hos Google.

»Vi forpligter os til investeringen i Lake Turkana, fordi det giver finansiel mening, men også fordi det har potentiale til at få en stor indflydelse på Kenyas energinet, hvilket kan hjælpe til med at løfte udviklingen af vedvarende energi i et af verdens hurtigst voksende lande«, siger John Woolard, der er energichef hos Google, i meddelelsen.

Også hos Vestas er der stor tilfredshed med aftalen på projektet, der ellers også har voldt det danske selskab problemer i form af flere forsinkelser undervejs.

»Vi roser Lake Turkana Wind Power for dets banebrydende arbejde med at bringe dette projekt til denne fase. Vi er meget stolte over at levere teknologien og services til et projekt, der bliver en af de mest effektive vindmølleparker i verden, og som vil have Google blandt investorerne ved sin færdiggørelse«, siger Anders Runevad, der er administrerende direktør hos Vestas, i meddelelsen.