Google køber Bump for 220 millioner

Google har købt IT-iværksættervirksomheden Bump, der gør det muligt at overføre filer mellem to mobiler med et »bump« for 220 millioner. Det sker, efter Apple annoncerede lignende funktion med AirDrop, og Facebook kom på banen med delte album.

Internetgiganten Google har købt IT-iværksættervirksomheden Bump, der gør det muligt at overføre filer ved at »bumpe« mobiler mod hinanden. Skærmdump: Bu.mp Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal blot et »bump« til, så er filerne overført fra en smartphone til en anden, når de rammer hinanden. Det er ideen bag den amerikanske IT-iværksættervirksomhed Bump Technologies, der blev stiftet i 2008 og udviklede en app netop til det formål.

Efter tidligere at have hentet kapital på omkring 20 millioner dollar - svarende til cirka 110 millioner kroner - hos ventureselskaber som Sequoia Capital and Andreessen Horowitz, har internetgiganten nu købt Bump.

Det skriver flere amerikanske techmedier, og ifølge bloggen Bits hos The New York Times vurderes prisen for opkøbet, som ikke er offentliggjort, til omkring 40 millioner dollar - svarende til 220 millioner kroner.

Annonceringen kommer fra medstifter og direktør for Bump skriver på virksomhedens officielle blog, hvor han skriver, at holdet bag Bump nu bliver en del af Google, og at virksomhedens app fortsat vil eksistere som hidtil.

Opkøbet kommer efter, at teknologigiganten Apple med opdateringen af mobilstyresystemet til iOS7 har annonceret en ny funktion AirDrop, som netop også gør det muligt at dele filer med mobiltelefoner i nærheden.

Facebook deler også fotoalbum

Ifølge techmediet Techcrunch, der vurderer, at Google-interessen i særlig grad skal findes i Bump Technologies særskilte app Flock. Det er en fotodelings-app, der ved hjælp af data om, hvor brugerne befinder sig lige nu kan afgøre, hvilke af deres venner i det sociale netværk Facebook, der befinder sig i nærheden og tilbyde dem at oprette et fælles fotoalbum.

Dermed kan de eksempelvis dele billeder fra en fest, de begge deltager i. Det kunne ifølge Techcrunch være et oplagt valg at tilføre til Googles sociale netværk Google+, efter at konkurrenten Facebook for nylig netop lancerede delte album.

Oprindeligt blev Bump udviklet med henblik på at kunne udveksle visitkort og blev ifølge Techcrunch da også et af de tidlige hit i Apples App Store. Siden er den blevet videreudviklet til at kunne dele flere forskellige typer filer som musik, billeder, lyd og video - og den særskilte fotoapp Flock er kommet til.

Derudover er teknologien også blevet anvendt af andre selskabers applikationer - blandt til at udveksle penge, som eksempelvis transaktionstjenesten Paypal har gjort for de amerikanske brugere. 

Hos Google bliver holdet bag Bump fremhævet for at »have en stærk evne til hurtigt at bygge og udvikle produkter, som brugerne elsker«, skriver selskabet i et e-mailsvar til nyhedsbureauet AFP.