Google køber brillepatent af produktionskæmpe

Det ser ud til, at Google vil konsolidere sin førende position inden for computerbriller - i hvert fald rager søgegiganten til sig på patentfronten.

Her afprøver en deltager til Googles udviklermesse i San Francisco i maj Google Glass. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadigvæk delte meninger om potentialet i Google Glass - søgegigantens forsøg på at lave en computerbrille, der kan vise onlineinformationer for bæreren. Det ændrer dog ikke ved, at Google satser på at få rettighederne på plads.

Ifølge Financial Times har Google for et ukendt beløb købt rettighederne til teknologi, der med sælgerens ord bruges i forbindelse med projekteringen af virtuelle billeder på gennemsigtige flader. Det drejer sig angiveligt om teknologier, der allerede er i brug i blandt andet luftfart og inden for bilbranchen.

Sælgeren af rettighederne er taiwanesiske Foxconn, der allerede producerer Goggles computerbriller. Foxxconn er en af de helt store spillere når det kommer til produktion af elektronisk udstyr. Den har en stribe store produktionsanlæg i blandt andet Kina, hvor den eksempelvis står for at producere Apple-produkter som iPhone.

Google Glass er endnu ikke kommet i butikkerne, men det ventes at ske næste år. I mellemtiden har Google udstyret en stribe testpersoner med brillen, der bliver brugt til at teste produktet.

De seneste år har der mellem de store soft- og hardwareproducenter raset en heftig dyst om rettigheder. Selskaber som Google, Apple og Samsung har bekæmpet hinanden i det, der populært kaldes patentkrigen, og det har ført til en stribe retsopgør om specielt funktioner og design af smartphones.

Ifølge Financial Times mener nogle iagttagere, at udviklingen af teknologiske produkter, som brugeren har på sig i form af for eksempel armbåndsure og briller og lignende, indvarsler en ny runde stridigheder elektronikselskaberne imellem.