Google: Kan I ikke selv lige rette det?

Internet-giganten erkender brøler og beder nu brugerne af Buzz om selv at skride til handling.

På Googles svar på Facebook og Twitter, Buzz, skal man nu selv afgøre, hvem man ønsker at dele oplysninger med. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internet-giganten Google er på et gigantisk tilbagetog efter fadæsen ved lanceringen af det, der blev set som en konkurrent til de sociale netværkstjenester Facebook og Twitter, nemlig Googles eget Buzz.

Buzz er en funktion, som er bygget ind i Googles særdeles brugte e-posttjeneste Gmail, og som gør det muligt at følge og informere vennerne om sin gøren og laden.

Men Google tændte blot på knappen og koblede automatisk enhver, som man skrev til eller hørte fra i sin post, på som ny ven, uden at man blev spurgt. Dermed blev journalisters hemmelige kilder, følsomme oplysninger om voldsofre og meget andet, som er underlagt skrap lovgivning, pludselig afsløret.

Se selv efter

Nu har Google ændret på Buzz, så den kun foreslår at tilknytte en person til sin Buzz-liste.

»Men mange af jer begyndte at bruge Google Buzz, før vi indførte disse ændringer, og vi ønsker at hjælpe jer med at sikre, at Buzz er sat op på den måde, som I ønsker,« skriver produktchef for Buzz, Todd Jackson, i en Google-blog.

Derfor beder Google nu om, at man selv kikker i indstillingerne og bekræfte, at man faktisk ønsker de kontakter, som er endt i Buzz. På en særlig side kan man se samtlige kontakter og bekræfte eller ændre dem.

Der er også mulighed for at vælge helt at slå Buzz fra, så det ikke fungerer.