Google introducerer tidslinjer

Den stærkt omdiskuterede nyhedstjeneste, Google News, udvider nu mulighederne med en såkaldt tidslinje, hvor nyhederne sorteres efter tid. Det skal give brugerne bedre overblik over nyhedsstrømmen.

Foto: Google
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens debatten om Googles kontroversielle nyhedstjeneste på nettet raser endnu engang i USA, udvider Google nu nyhedstjenesten Google News med en funktion, de færreste aviser endnu har formået at skabe.

Google News producerer ikke selv nyheder, men indsamler dem fra tusindvis af andre nyhedssites og sorterer dem, så de mest omtalte nyheder prioriteres højere end de andre.

Nu udvider Google så med en såkaldt tidslinje, hvor nyhederne på overskueligste vis sorteres efter tid og præsenteres som det, de er - en evigt flydende nyhedsstrøm, hvor brugerne kan følge med i, hvordan en historie udvikler sig.

Google News har fra begyndelsen vakt harme over store del af den globale medieverden. Google har nemlig masser af trafik, og på nettet er trafik lig annoncekroner. Og når Google indsamler nyheder fra avisernes hjemmesider, risikerer aviserne, at brugerne blot nøjes med Google News i stedet for at gå ind på de enkelte avis-hjemmesider. Dermed frygter aviserne, at Google scorer deres annonceomsætning, mens de selv afholder udgiften til at producere nyhederne.

Også billeder
Det er ellers relativt let at undgå, at Google napper nyheder fra avis-hjemmesiderne, men medierne er i det dilemma, at Google faktisk også genererer en masse trafik og leder en masse brugere videre ind på hjemmeside. Dermed profiterer de af Google, som de ellers prøver at bekæmpe andetsteds.

I Danmark har aviserne strittet gevaldigt mod Google og nyheder fra de danske dagblade findes indtil videre ikke på Google. Eneste lignende alternativ vi har i Danmark er Jubiis tjeneste, news.dk, der gør lidt samme ting, som Google News gør.

Samtidig med tidslinje-funktionen, lancerede Google også tjensten Similar Images, der i sin funktionalitet minder om, hvad danske Polar Rose også laver. Google har hele tiden haft en mulighed for at søge efter billeder, men nu udvides der med en funktion, hvor man kan søge efter lignende billeder, når først man har fundet det, man søger efter.

Google gjorde sig i sidste uge bemærket i Danmark med tjenesten Google Street View, hvor en række biler kører rundt i København, Odense og Århus og tager billeder på gadeplan af bygninger og andre ting. Disse billeder vil senere blive parret med Google Maps, så man kan gå en tur rundt i de gader, man ellers kun har haft kort og satellitbilleder af.

Se Googles tidslinjer her