Google indikerer investering i Snapchat

Den populære billedbeskedtjeneste Snapchat har sandsynligvis solgt en del af sig selv til giganten Google.

Foto: BAZ RATNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskedtjenesten Snapchat, der er blevet voldsomt populær de seneste år, er på vej på børsen. Her forventes tjenesten at blive milliarder og atter milliarder dollar værd.

Men allerede før noteringen ser det ud til, at internetgiganten Google har sikret sig en bid. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Google, der nu er samlet som konglomerat under navnet Alphabet, har nemlig på sin hjemmeside lagt Snapchats logo op under listen af firmaer, som man har investeret i.

Det sker under datterselskabet CapitalG, der er ansvarlig for Googles investeringer. Senest har CapitalG investeret i Airbnb.

Sidste måned hyrede Snapchat, der lader sine brugere sende billeder og video til hinanden i små klip, der kun kan ses en gang, investeringsbankerne Morgan Stanley og Goldman Sachs til at undersøge muligheder for en børsnotering.

Den skal ifølge Retuers værdisætte Snapchat til 25 milliarder dollar, 168 milliarder kroner.

Snapchat har ifølge de seneste tal over 150 millioner månedlige brugere.

Med investeringen fortsætter optrapningen i krigen mellem de helt store aktører på internettet. Google ejer, ud over de kendte Google-produkter som søgemaskine, kort og email, Youtube.

Facebook er en anden aktør, der forsøger at sætte sig på store dele af markedet. Facebook ejer blandt andre Instagram og Whatsapp.