Google indblandet i nye konkurrence-undersøgelser

Google står over for en ny trussel i sin juridiske kamp med EU i Bruxelles. Selskabets dominans af teknologien for online-annoncer skal undersøges af konkurrencemyndighederne.

Foto: SUSANA BATES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konkurrenter har bedt tilsynsmyndighederne om at undersøge selskabets dominans af teknologien for online-annoncer, et marked som repræsenterer en værdi på omtrent 60 mia. dollar.

Flere selskaber, herunder Openx og Appnexus, som er delvist ejet af WPP og Microsoft, har besøgt Europa-Kommissionen i de seneste måneder for at argumentere for, at Google ulovligt kvæler konkurrencen.

Det skriver Financial Times.

- Vi arbejder altid på at gøre vores produkters samarbejde mere problemfrit, men kunderne er ikke forpligtet til at bruge nogen af vores Doubleclick-produkter - hverken hver for sig eller sammen, lyder det fra Google.

Selskaberne har afleveret dokumenter til Kommissionen i forbindelse med deres bekymringer, men de har ikke indgivet en formel klage.

Virksomhederne har holdt lav profil, da nogle af dem laver forretning med Google, mens andre er konkurrenter. I april iværksatte Europa-Kommissionen en monopol-sag mod Google. Anklagerne går på, at Google misbruger sin dominans i websøgning og mobile operativsystemer. Google afviser anklagerne.