Google+ i omvæltning: Chefrokade og omstrukturering

Google sadler om og udstikker dele af Google+-tjenesten til nye fokusområder. Samtidig er den ansvarlige chef angiveligt ude af Google blot et år efter han tiltrådte stillingen.

Foto: BECK DIEFENBACH

Den sociale netværkstjeneste Google+ har længe haft det hårdt. Og det vil Google nu lave om på, med en omprioritering af tjenesten, der nu skal opdeles efter fokusområder. Det betyder også et farvel til den hidtidige chef, der tiltrådte for mindre end et år siden, skriver The Verge.

De visuelle elementer af Google+ bliver nu flyttet til separate produkter kaldet Photos og Streams. Også området for kommunikationer - der formentlig dækker over bl.a. Hangouts - vil få sit eget fokusområde. Det skriver Version2.

David Besbris har siden april været ansvarlig for Google+, men har nu - mindre end et år efter - angiveligt forladt sin stilling. Google-vicedirektør Bradley Horowitz skriver på sin egen Google+-profil, at han nu står i spidsen for Googles Photos- og Streams-produkterne. Efter sigende kan Hangouts også blive et produkt, der fremstår mere selvstændigt fremfor at være en så integreret del af Google+. Det skriver Version2.