Google i dilemma over, hvad der skal slettes

Den Europæiske Unions Domstols afgørelse for et år siden om, at Google på anmodning fra brugere skal slette personfølsomme oplysninger, udfordrer nu Google.

Google blev i maj 2014 pålagt at slette henvisninger i sine søgeresultater til sider, som rummer forældede oplysninger om folk. Ordren gælder kun i Europa. Arkivfoto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM KYUNG-HOON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag havde selskabet samlet modtaget 250.000 anmodninger, der indeholder mere end 920.000 links. Google er gået med til at slette 35 procent af linksene, nægtet at slette 50 procent og overvejer stadig de sidste 15 procent.

Det skriver den amerikanske finansavis, The Wall Street Journal.

EU-dommen, der er kendt som 'retten til at blive glemt', kom i maj 2014 og siger, at Google skal slette søgeresultater med utilstrækkelig, irrelevant, overdreven og forældet information. Det er derfor i høj grad op til selskabet selv at beslutte, hvad der skal slettes.

For Google ligger dilemmaet i at finde en balance mellem at overholde individets privatlivsrettigheder mod offentlighedens ret til indsigt - og dermed, hvor nøjagtige søgninger i Googles egen søgemaskine bliver. Søgemaskinen er stadig internetgigantens væsentligste indtægtskilde.

»Dette er meget større end blot søgemaskineresultater. Det er en af vor tids store politiske debatter,« siger Eduardo Ustaran, der er privatlivsadvokat for Hogan Lovells, der er et multinationalt advokatfirma, som har specialiseret sig inden for bl.a. søgemaskinerne og udfordringerne med disse. RB-Finans/Th.