Google har store forventninger til mobile betalinger

Googles Eric Schmidt forventer at en tredjedel af alle butikker vil modtage mobilbetalinger inden for det næste år.

Foto: BECK DIEFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag har fire danske teleselskaber meldt ud at de vil skabe en fælles platform for betalinger med mobiltelefonen. Deres optimisme om fremtiden for mobile betalinger deles af den tidligere Google-chef Eric Schmidt, som talte onsdag på Cannes Lions International Festival of Creativity. Det skriver ComON.dk


Ifølge Financial Times forudsagde Schmidt at en tredjedel af alle butikker og restauranter vil tage imod mobiltransaktioner inden for det næste år.

”Jeg baserer det på den tid det tager at få løsningen på plads, for terminalerne findes allerede, og softwaren er tilgængelig nu eller til sommer. Hvor lang tid vil det tage at opgradere den nødvendige infrastruktur? Det ligger på omkring et år, det er ikke en uge eller en måned, men heller ikke fem år,” sagde Schmidt.

Han trådte tilbage som chef for Google i april og overlod tøjlerne til Google-stifteren Larry Page. Firmaet præsenterede i sidste måned den nye Google Wallet, som bruger NFC til at håndtere transaktioner med Android-baserede enheder.

Google Wallet bliver i første omgang tilgængelig på Google Nexus S-telefonen og kan kun bruges sammen med Citi Mastercards og særlige prepaid-kort fra Google. Teknologien er kompatibel med PayPass, der allerede understøttes i 300.000 forretninger. Denne teknologi blev lanceret for ti år siden i Nokia-telefoner.

Google har tidligere sagt at alle kommende Android-telefoner vil bruge NFC og der går rygter om at iPhone 5 også vil indeholde en NFC-chip.

Schmidt tilføjede at telefonerne kun er en brik i puslespillet. Betalingsterminalerne skal også opdateres til at håndtere NFC. Men han forventer at det vil ske meget hurtigt, fordi risikoen for svindel er lavere end med kreditkort.