Google har en uægte søster i Kina

I kølvandet på Googles meddelelse om, at man kraftigt overvejede at forlade det kinesiske marked, er der imidlertid dukket en kopi op.

Google har fået en kinesisk søster. Hjemmesiden med en søgemaskine og sociale netværkstjenester er oprettet af en 20-årig kinesisk studerende. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ondsindede tunger kunne påstå, at det blot var et spørgsmål om tid før, det ville ske. Nu har Google fået et "Made in China" på en version af deres søgemaskine.

Der er ifølge Reuters tale om en kopi ved navn Goojje (www.goojje.com), som den 14. januar begyndte at rumstere i det virtuelle. Altså to dage efter Googles første udmelding om et exit fra Kina.

Søster og bror


Der er anvendt leg med ord i navngivningen af det nye site, da den sidste stavelse "jje" lyder som det kinesiske ord for storesøster, mens Googles sidste stavelse "gle" lyder som det kinesiske ord for storebror.

Og søsteren er glad for, at Google måske alligevel ikke forlader Kina, da der stod følgende på hjemmesiden:

"Søster var meget glad, da bror opgav tanken om at gå og blev for søster."

Hjemmesiden, der blev oprettet af en 20-årig kvindelig studerende fra provinsen Guangdong, har en søgemaskine og tilbyder sociale netværkstjenester.

Det ser dog ikke ud til, at hjemmesiden undlader at anvende den kinesiske censur. Google har endnu ikke kommenteret søsterens eksistens.