Google giver sig i Windows Phone-strid

Selskabet vil igen give Windows Phone-brugerne mulighed for at bruge Google Maps efter kortvarig strid.

Den seneste infight mellem Microsoft og Google ser ud til at ende med fred og ro Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Den seneste infight mellem Microsoft og Google ser ud til at ende med fred og ro, efter at Google har offentliggjort en pressemeddelelse, hvor selskabet lover at åbne for sin Maps-løsning til brugerne af Windows Phone.

Google havde ellers kortvarigt omdirigeret brugerne til Google.com, fordi Microsofts Internet Explorer-browser (IE) på Windows Phone ifølge Google ikke leverede en tilfredsstillende oplevelse af Google Maps.

Men nu har internet-giganten tilsyneladende revurderet situationen, skriver The Verge, som citerer en meddelelse fra Google, hvori selskabet lover at åbne for adgangen "snart".

"Vi tester periodisk Google Maps' kompabilitet med mobilbrowsere for at sikre, at vi leverer den bedste oplevelse for disse brugere. I vores seneste test tilbød IE fortsat ikke en god kort-oplevelse, i det der hverken var mulighed for at panorere, zoome eller udføre basale kort-funktionaliteter", skriver selskabet.

Men nylige forbedringer af Internet Explorer har altså fået Google på andre tanker.

Sagen kommer kort efter, at Google offentliggjorde planer om at fjerne understøttelsen af Microsoft ActiveSync, hvilket vil gøre livet mere besværligt for Gmail-brugere på Microsofts platforme.