Google giver danskerne gratis GPS

Danmark er kommet med på listen over lande, der kan få Googles GPS-system gratis til visse mobiltelefoner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne får nu også adgang til gratis navigation fra it-koncernen Google. Selskabet lancerer Google Maps Navigation i Danmark. Teknikken virker på mobiltelefoner med nyere varianter af Android-styresystemet.

Navigationstjenesten har været tilbudt amerikanerne igennem nogen tid, men er nu også klar i en række europæiske lande, herunder Danmark.

GPS-systemet fungerer via telefonens internetforbindelse og giver stemmeguidede kørselsanvisninger. Telefonen anvender automatisk de nyeste data fra Google Maps-tjenesten og har dermed opdaterede kort.

Den nye Google-tjeneste betegnes som spændende af mobiliagttager John G. Pedersen, der er redaktør på Mobilsiden.dk. Han venter dog ikke, at det vil gå ud over salget af almindelige GPS-systemer.

- I første omgang bliver det mest for dem, der bruger deres telefon aktivt og meget i forvejen, vurderer John G. Pedersen.

Han vurderer stadig, at en egentlig GPS-modtager vil være at foretrække på de lidt længere ture i bilen.

- Men GPS på mobiltelefonen kan være meget anvendelig i nærområdet, hvis man lige skal ud til et møde eller lignende, hvor man ikke vil hente en GPS frem fra handskerummet, vurderer John G. Pedersen.

Googles konkurrent Nokia har i et halvt års tid også tilbudt gratis GPS til mobiltelefonen, men dog kun beregnet til visse af Nokias modeller.

Et særligt problem med GPS på mobiltelefonen er, at den skal hente data ned fra mobilnetværket.

For at undgå at mobilregningen løber løbsk, anbefaler Google, at man tjekker sit mobilabonnement, så der enten er en topgrænse eller frit internet forbrug, og måske slukker for data roaming.

/ritzau/