Google går Microsoft i bedene

Webgiganten Google lancerer næste år sit eget styresystem til computere og går dermed endnu engang direkte til angreb på Microsoft.

Foto: EPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google erklærer krig mod Microsoft og lancerer næste år sit eget styresystem til computere i direkte konkurrence med altdominerende Windows, meddelte netgiganten onsdag.

Google er allerede gået Microsoft i bedene med sine e-mail- og andre nettjenester og samarbejder nu med forskellige IT-leverandører om at få Google Chrome Operating System i luften til bærbare og stationære computere i andet halvår 2010.

- Det har været en del af deres kultur at gå efter og fjerne Microsoft som førende teknologikoncern, og dette er en del af deres strategi for at gøre det, siger Rob Enderle, chefanalytiker i analysefirmaet Enderle Group.

- Det kan virkelig skabe ravage. Hvis det lykkes for dem, er Microsoft sårbar over for sådan et angreb, og det ved de, tilføjer han.

Google og Microsoft har i årevis været oppe at toppes om forskellige markeder - fra søgemaskiner på nettet til software. Og det er ventet med spænding, om Google vitterligt kan tage markedsværdier fra Microsoft på IT-gigantens hjemmebane Windows, der i dag er installeret på over 90 procent af PCerne verden over.

Nøglen til succes bliver, om Google kan indlede et samarbejde med PC-producenter som Hewlett-Packard og Dell, hvis computere oftest er udstyret med Windows.

En talsmand for Microsoft har foreløbig ingen kommentarer til Googles angreb.

/ritzau/Reuters