Google går i krig mod Uber

I USA og Sydamerika blæser Google til kamp mod Uber. De udvider egen kørselstjeneste.

FILE PHOTO - A man arrives at the Uber offices in Queens, New York, U.S., February 2, 2017. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: © Brendan McDermid / Reuters

Waze. En navigations-app, der nu kaster Google ind i en kamp mod kørselstjenesten Uber.

Google, der ejer appen, har tænkt sig at udvide den, så den i højere grad kan fungere som en samkørsels-app ala netop Uber.

Søgemaskinefirmaet har allerede testprøvet sin nye app i Israel og i San Francisco og direktøren for Waze, Noam Bardin, fortæller til Wall Street Journal, at forsøget levede op til firmaets forventninger.

»Ideen om at dele sin bil med andre er blevet meget mere accepteret, end det var for fem år siden.«

Historien, der stammer fra Wall Street Journal, fortæller, hvordan Google er kommet år for sent ind i bildeleøkonomiens foretagender. Og om hvordan Google og Uber engang var allierede for i dag at være fjender og konkurrenter. I dag er de især konkurrenter på emner som navigation og selvkørende biler.

Google' Waze vil dog ikke som Uber have »ansatte«, der hovedsageligt lever af tjenesten. Det siger Noam Bardin.

»Kan vi få en person til at samle folk op på vej til arbejde og smide dem af igen engang imellem? Det er vores største udfordring.«

Google købte Waze for omtrent en milliard dollar i 2013. Indtil videre er appen blevet downloadet 530.000 gange, hvor 80 procent af disse er foretaget i Israel. Desuden er der 150.000, der har skrevet sig op som chauffører.

Noah Bardin er glad for, at han har Google i ryggen, når de for alvor lancerer kørselstjenesten.

»Hvis vi var en startup-virksomhed, havde vi ikke råd til at investere i langsigtede projekter som dette. Men med Google kan vi. Og måske er det en dag en robot og ens nabo, der samler en op,« siger han.