Google går i krig mod Skype

200 millioner Gmail-brugere vil snart kunne ringe til almindelige fastnet- og mobiltelefoner til priser, der er lavere end Skypes.

Sådan vil det se ud, når man fra sin Gmail-konto i chatdelen ringer til en almindelig telefon. Se mere på www.google.com/chat/voice Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google kaster sig nu ud i direkte konkurrence mod Skype, det dansk-svenske internettelefonprogram.

Internetgiganten gør det nu muligt for de over 200 millioner, som har en gratis eller betalt e-postkonto med Googles Gmail-program at ringe direkte fra indbakken til alle fastnet- og mobiltelefoner verden over, skriver finansavisen Financial Times.

Uheldigt tidspunkt for Skype

Skype blev i 2009 det selskab, som viderebefordrer flest internationale telefonopkald. Skype-programmet anvender internetforbindelsen til opkaldene. Dermed kan man ringe gratis til andre Skype-brugere og til lav takst til alle almindelige telefonnumre.

Læs også: Google pønser på Skype-konkurrent

Googles skridt kommer på et uheldigt tidspunkt for Skype, der fortsat er 14 procent ejet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström. Skype forsøger nemlig i øjeblikket at rejse en halv milliard kroner gennem et aktiesalg i USA.

Skype har nu omkring 560 millioner brugere, men kun 8,1 millioner af dem betaler for tjenesten.

Underbyder Skypes priser

Google agter at underbyde Skypes priser. De offentliggjorte priser viser, at det koster 0,02 dollars (11,7 øre) at ringe til danske fastnetnumre og 0,19 dollars (1,11 kroner) at ringe til danske mobilnumre. Det er gratis at ringe til USA og Canada resten af året.

Læs også: Indisk investor skyder 100 mio. i billig dansk mobil-snak

Den nye telefontjeneste bliver tilgængelig for amerikanske Gmail-brugere i de kommende dage.

Brugerne skal installere et særligt tilføjelsesprogram og vil derefter se en knap med teksten »Ring til telefoner« i deres chatliste i Gmail.

Google tilbyder allerede Gmail-brugere gratis video- og talekald til andre Gmail-brugere.

Se Googles priser her:
https://www.google.com/voice/b/0/rates