Google fyrer medarbejder for sexistisk mail

Ophavsmanden til en 10 siders lang Google-intern mail med sexistiske erklæringer er nu blevet fyret. Googles vicepræsident erklærer virksomheden for værende forkæmper for mangfoldighed.

Google fyrer nu medarbejder, der har bragt softwaregiganten ind i en shitstorm, efter at have redegjort for forskelle på mænd og kvinders arbejdsegenskaber i en intern mail. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALY SONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En softwareingenør hos Google, James Damore, er blevet fyret efter at have udsendt en mail, som udtrykker en række meninger om kønsstereotyper på den teknologiske arbejdsplads, skriver Bloomberg.

»Googles ideologiske ekkokammer« var titlen på mailen, som i lange vendinger blandt andet beskylder Google for at lægge låg på konservative politiske holdninger. Mailen arugmenterer desuden for, at biologiske forskelle på køn har betydning for kvinders mangel på teknisk forståelse og manglende lederegenskaber. Læs hele mailens indhold her.

Mailen florerede først mellem de ansatte i Google, men efter at den er blevet lækket til offentligheden, har flere nuværende og tidligere medarbejdere delt deres frustrationer på de sociale medier. Andre igen ser fyringen som et direkte bevis på James Damores kritik af, at Google forsøger at kontrollere de ansattes frie holdninger på arbejdspladsen.

Google tager med fyringen stærkt aftand for de påstande, som bliver fremlagt i mailen og fordømmer indholdet.

Danielle Brown, som er Googles nyansatte vicepræsident for diversitet, udtaler i en erklæring:

»Vi er utvetydige i vores overbevisning om, at mangfoldighed og integration er afgørende for vores succes som virksomhed. Vi vil fortsætte med at stå for dette og være forpligtet til dette i det lange løb.«

Ifølge TV2 viser optegnelser fra 2015, at Google - i forhold til konkurrenter som LinkedIn og Yahoo - har en lavere diversitet i køn og etnicitet blandt deres medarbejdere.

Ifølge selskabets seneste demografiske rapport er 69 procent af Googles samlede arbejdsstyrke mænd. Og kigger man udelukkende på de tekniske medarbejdere, er 80 procent af disse mænd.