Google fyrer 100 fuldtidsansatte

Søgegiganten lukker kontorer i Norge og Sverige.

Nedgangen rammer nu også verdens største Internet-firma, Google, som skærer ned og lukker kontorer. Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Verdens største Internet-firma, søgegiganten Google, fyrer 100 fuldtidsansatte og lukker sine kontorer i Norge og Sverige.

De 100 beskæftiger sig alle med at rekruttere folk til et af de største teknologiselskaber i branchen.

Kontorerne i Trondheim i Norge og Luleå i Sverige lukkes sammen med kontoret i Austin i den amerikanske delstat Texas. De omkring 70 ingeniører, der er ansat de tre steder, skal enten flytte arbejdsplads eller helt forlade Google. Tilsyneladende er Googles kontor i Danmark uberørt af fyringerne. Det er i Danmark, at en væsentlig del af kærnen i Googles Internet-browser Chrome - en konkurrent til Microsofts Internet Explorer - er udviklet.

Nedskæringer begyndte i september

Google begyndte for få måneder siden for første gang nogen sinde at skære ned på eksterne kræfter. Hidtil har der kun stået fremgang på Googles dagsorden.

Google lukkede i september sit kontor i Phoenix i delstaten Arizona og flyttede folk til andre af Googles kontorer. Samtidig blev der skåret ned på de i branchen legendariske personalegoder.

Google-aktien faldt med 4,3 procent efter udmeldingerne, og da den teknologitunge Nasdaq-børs lukkede onsdag aften, lå Google-aktien i 300,97 dollars - under halvdelen af, hvad den var værd 14. januar 2008, hvor den toppede i 657,40 dollars.

I november havde Google 20.123 fuldtidsansatte.