Google forsøgte at købe Twitter

Søgegiganten har angiveligt tilbudt at købe Twitter for mellem 2,5 og 4 milliarder dollar.

Foto: NICHOLAS KAMM
Hvis man skal tro den amerikanske nyhedstjeneste Business Insider, så har Google tidligere i år tilbudt at købe Twitter for et sted mellem 2,5 og 4 milliarder dollar. Der skulle angiveligt ikke være tale om et formelt købstilbud, men et uformelt forslag – som Twitter betegner som en ”fornærmelse”. Det fortæller en anonym kilde tæt på forhandlingerne.

En anden kilde, en aktionær hos Twitter, fortæller at man har afvist et andet tilbud på fire milliarder dollar for tre måneder siden. Kilden kan ikke fortælle, hvem den potentielle køber var, men der spekuleres på at det kan være Microsoft.

Både Google og Microsoft kan være interesseret i at købe Twitter for at forhindre den respektive modpart i at gøre det samme.

Det kan betyde at de to selskaber vil fremsætte nye, højere tilbud for at snuppe Twitter for næsen af konkurrenten.

Men meldingen om at Twitter ser de fire milliarder dollar som en ”fornærmelse” indikerer, at der skal langt flere penge på bordet hvis det sociale netværk skal skifte ejer. Det menes at Twitter har omkring 175 millioner brugere. Facebook har til sammenligning mere end 500 millioner brugere og firmaets værdi anslås til mere end 35 mia. dollar.

Faktisk forsøgte Facebook at købe Twitter tilbage i 2008 for en halv milliard dollar, men blev afvist.

Google bekræfter overfor nyhedsbureauet Bloomberg at man planlægger flere store opkøb i stil med Youtube og Doubleclick, der kostede Google henholdsvis 1,6 og 3,2 mia. dollar.