Google forsinket med Chrome-PCer

Internetgiganten retter stadig softwarefejl og når ikke på plads inden jul.

Sundar Pichai, som er direktør for produktstyring hos Google, fortæller om Chrome OS i San Francisco. Samtidig åbnede Google en Chrome-netbutik med foreløbig 500 småprogrammer fra spil over aviser til bøger. Foto: Beck Diefenbach, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google går glip af årets største salg, fordi internetgigantens nye PC-styresystem bliver flere måneder forsinket og dermed ikke bliver klar før jul.

Chrome OS skal tage kampen op mod Microsoft Windows og Apple Mac OS men bliver først klar om flere måneder, fordi der stadig er softwarefejl, der skal rettes, ligesom det skal sikres, at computere med Chrome OS ikke har problemer med at få tilkoblet digitalkameraer med mere. Chrome OS er et netbaseret styresystem, som i vidt omfang bygger på, at programmerne arbejder fra nettet og ikke skal installeres på selve computeren.

Årets største salg glipper

Julesalget er årets største. Elektronikbranchen henter omkring en tredjedel af sin årsomsætning i juletiden. Det er derfor et tilbageslag for Google ikke at være klar til højtiden.

Chrome OS vil bringe Google helt ud til privat- og erhvervskunder, fordi Google dermed leverer selve fundamentet i computerne. Hidtil har Google stået for en række populære nettjenester, ligesom styresystemet Android til mobiltelefoner har vundet stor popularitet.

PC-producenterne Samsung og Acer vil levere de første bærbare computere med Chrome OS. De vil blive solgt i USA, hvor mobilselskabet Verizon Wireless vil sælge dem med 100 megabyte gratis dataoverførsel om måneden i de to år, som kunderne dér kan bindes til mobilselskabet. De 100 megabyte er imidlertid hurtigt brugt; ser man direkte TV i blot to minutter om dagen, har man på en måned brugt 260 megabyte.

Uafklaret forretningsmodel

Googles forretningsmodel for Chrome OS er endnu ikke blevet forklaret. Det antages dog, at den større brug af nettet vil betyde et større annoncesalg for Google.