Google fik ja til rejsekøb

Myndighederne overvejer fortsat en undersøgelse af internetgiganten for at manipulere med søgeresultaterne. Samtidig har Googles nye topchef ændret ledelsen.

De amerikanske myndigheder har accepteret Googles opkøb men overvejer fortsat en større undersøgelse af internetgiganten. Foto: Kimihiro Hashino, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google fik fredag OK til at købe sig ind i rejsebranchen, men det amerikanske justitsministerium vil fortsat ikke udelukke, at internetgiganten vil blive undersøgt for at manipulere med sine søgeresultater.

Samtidig med at Googles nye topchef, medstifter Larry Page, rokerede rundt i Googles ledelse, godkendte justitsministeriet Googles køb til 700 millioner dollars af softwareselskabet ITA, som arbejder med elektroniske billetter. Det skete dog på stramme betingelser.

Købet af ITA er vigtigt for Google i takt med, at megen internettrafik nu sker fra mobiltelefonen.

Undersøgelse overvejes fortsat

De amerikanske myndigheder overvejer fortsat at indlede en regulær undersøgelse af, om Google manipulerer med sine søgeresultater. Både justitstministeriet og konkurrencemyndighederne er på banen men har endnu ikke truffet en formel beslutning på baggrund af en række klager fra blandt andet Google-konkurrenter, som leverer prissammenligninger. De mener, at Google med vilje gør det svært at finde frem til dem.

Senest har IT-giganten Microsoft klaget til EU-Kommissionen over Google og blandt andet anført, at Google gør det besværligt for Microsofts mobilsoftware, Windows Phone, at vise filmklippene på Googles videotjeneste, YouTube.

Larry Page overtog 4. april ledelsen af Google efter Eric Schmidt og ændrede straks samme ledelse, så hver afdelings chef refererer direkte til Larry Page og samtidig går større mulighed for selv at træffe hurtige beslutninger.