Google-ejere runder 100 milliarder dollar i reklamesalg

Rekordstort salg af reklamer er ikke nok for Google-ejere, der skifter ud i bestyrelsen.

Foto: Mike Blake

New York. Trods rekordstort indtægt fra salg af reklamer på over 100 milliarder dollar, var det et skuffende regnskab, som Googles ejere, Alphabet, lagde frem torsdag aften dansk tid.

Særligt reklamer på søgemaskinen Google bliver ved at med generere indtægter - omkring 162 milliarder kroner i fjerde kvartal af 2017 alene - men det var ikke nok til møde analytikernes forventning.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Noget tyder på, at der internt i Alphabet også er et ønske om bedre resultater. I hvert får Alphabet ny bestyrelsesformand, John Hennessy.

Regnskaber viser, at reklamerne på Google får stadigt flere klik, men at selskabets kunder betaler mindre for deres reklamer.

Samtidig oplever Google også stadigt stigende priser fra blandt andet Apple for at få søgninger på Apples maskiner til at gå gennem Google.

De bekymrende tendenser for Alphabet forstørres i kvartalsregnskabet af en engangsudgift som følge af den amerikanske skattereform.

Selv om Alphabet fremover forventer at få gavn af reformen, skal den i første omgang betale omkring 18 milliarder kroner. Det skriver nyhedsbureauet AFP.