Google Earth opdager nyt land

Et nyt regnskovsområde i Mozambique med flere nye dyrearter er blevet opdaget, fordi forskere brugte Google Earth.

Endnu er der ikke opdaget nye, ukendte landområder i Danmark - men hvis de er der, bliver de måske opdaget på Google Earth.
Læs mere
Fold sammen
Trods satellitter, fly og kommunikationsteknologi, kan det stadig lade sig gøre at finde steder, man ikke vidste eksisterede.

Det var i hvert fald tilfældet for britiske forskere, der ved at scrolle rundt i Google Earth, pludselig opdagede et nyt område i Mozambique, der var hidtil uudforsket.

Området ligger i en bjerrig region i landet, og det uvejsomme terræn og den langvarige anspændte situation i landet, har medvirket til, at ingen forskere hidtil har opdaget den højtliggende skov.

Google Earth-opdagelsen førte dog en ekspedition med sig, og nu har forskerne opdaget en række nye dyrearter og har forventinger om, at finde mange flere.

Det skriver den britiske avis The Telegraph. Opdagelsen kom efter at forskerne havde opdaget et bemærkelsesværdigt grønt område i bjergene i 1600 meters højde, og yderligere studier af satellit-billeder bekræftede, at der var tale om en skov, forskerne ikke hidtil havde kendt.

Flere ukendte steder
Forskergruppen forventer, at yderligere brug af Google Earth vil kunne afsløre hidtil ukendte lommer flere steder på jorden. Blandt andet i Mozambique og Papua New Guinea, hvor infrastruktur og politiske forhold gør ekspeditioner meget krævende.

Det er ikke første gang, at nogen gør opdagelser på Google Earth. Faktisk er studier af jorden via Googles gratisprogram blevet så populære, at fænomenet dyrkes flere steder på nettet, herunder blandt andet googlesightseeing.com.

Også politikerne har opdaget Google Earths magt og den nyligt afgåede amerikanske vicepræsident, Dick Cheeney, var endda så bekymret, at han fik slettet billeder af sit hus, så det bare optrådte som et sort hul på kortet.