Google-direktør i Android-rus

Der er i øjeblikket stor efterspørgsel efter Googles styresystem Android, lyder meldingen fra direktionsgangene hos verdens største søgemaskine.

Google Chairman and Chief Executive Eric Schmidt talks to reporters at the Sun Valley Inn in Sun Valley, Idaho July 8, 2010. The resort is the site for the annual Allen & Co's media and technology conference. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCI TECH HEADSHOT) Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Google ubestridt er verdens førende inden for søgemaskiner på internettet, så har IT-giganten længe haft en forhåbning om at finde andre indtægtskilder. Med 200.000 daglige salg af Googles Smartphones og styresystemet, Android, går det imidlertid også i den rigtige retning.

Salgstallene bringer også glæde frem hos Googles administrerende direktør Eric Schmidt. ”Det ser ud til at Android ikke bare er fænomenal, men en utrolig fænomenal succes i sin vækstrate,” lyder det fra Schmidt, som tidligere har oplyst, at Google hver dag gennem andet kvartal har aktiveret 160.000 Android-telefoner mod 65.000 i første kvartal.
Dermed er Google i den grad klar til at tage kampen op med konkurrenterne fra Apple og Research In Motion, som henholdsvis producerer iPhone og Blackberry, og det ser ud til at Google så småt begynder at vinde markedsandele.

Smartphones, der kørte med Android software, toppede således listen blandt de amerikanske forbrugere i andet kvartal, idet en tredjedel af alle solgte Smartphones fra april til juni var med Googles styresystem.

Dermed røg Blackberry for første gang ned på andenpladsen siden 2007. Blackberry har nu har 28 procent af markedsandelene, mens iPhone ligger på tredjepladsen med 22 procent.