Google-chefen kom til middag

Lenovos topchef inviterede Googles Eric Schmidt på middag og skabte dermed grundlaget for overtagelsen af mobilproducenten Motorola, som nu skal løfte Lenovo op mod mobiltoppen.

Lenovo topchef, Yang Yuanqing, inviterede Googles Eric Schmidt på middag og skabte dermed grundlaget for overtagelsen af mobilproducenten Motorola Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

En privat middagsaftale spiller en væsentlig rolle for, at den kinesiske teknologigigant Lenovo i dag har den nødvendige affyringsrampe klar til at kunne gå efter at nappe Samsung og Apple i hælene på mobilområdet.

For uden Lenovo-topchef Yang Yuanqings invitation til tidligere Google-topchef og nuværende Google-bestyrelsesformand Eric Schmidt var den amerikanske mobilproducent Motorola – som i øvrigt var det første mobilmærke, som Yang Yuanqing selv ejede – ikke blevet en del af Lenovo, sådan som det skete 30. oktober.

»Jeg har altid haft et godt forhold til Eric Schmidt. Før de købte Motorola, havde vi sagt, at vi var interesseret. Google betalte 12 milliarder dollar for Motorola. Så mange penge kunne vi ikke lægge,« forklarer Yang Yuanqing, Lenovos topchef, til Berlingske.

Han regnede dog bestemt ikke med, at Google ville fortsætte som ejer, fordi Google laver software, ikke hardware som de fysiske telefoner.

»Så jeg inviterede Eric Schmidt hjem til mig til middag i Beijing. Her spurgte jeg ham, om de ville beholde Motorola. Han svarede »ja«. Jeg fortalte ham så, at hvis de på et tidspunkt ikke længere ønskede at beholde Motorola, ville jeg gerne købe. Og lige før thanksgiving sidste år ringede han så til mig: »Nu er tiden kommet,« sagde han. Og så fik vi på to måneder forhandlet aftalen hjem,« siger Yang Yuanqing med en vis stolthed i stemmen.