Google bygger betalingsmur mod ad-blockers

Google vil til kamp mod såkaldte ad-blockers, der er et program designet til at blokere for reklamer på internettet. Teknologikæmpen vil gøre det muligt for virksomheder at installere en betalingsvæg på de sider, der bliver set af kunder med ad-blockers. Det skriver Financial Times.

Arkivfoto. Google vil til kamp mod såkaldte ad-blockers, der er et program designet til at blokere for reklamer på internettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: FILIP SINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2016 havde omkring 615 mio. enheder installeret ad-blockers, hvilket er en stigning på 30 pct. fra året før.

»Forbrugerne installerer ad-blockers på grund af dårlige og frustrerende oplevelser. De er meget skadelige for alle virksomheder, der udgiver indhold,« siger Sridhar Ramaswamy, der leder Googles reklameafdeling, til Financial Times.

Han understreger, at hele industrien er nødt til at arbejde sammen for at stå imod det stigende antal ad-blockers. Den globale søgemaskine vil blandt andet lade virksomhederne sætte betalingsgrænsen selv.

Derudover vil Google lancere sin egen version af en ad-blocker, der vil advare forbrugeren mod at blokere for reklamer med pop-ups og videoer.