Google bryder navneforbud på kokain-jetsetter

Google krænker en 40-årige narkosigtet jetset-kvinde. Google viser artikler med hendes navn, selv om artiklerne er ændret efter der blev nedlagt navneforbud. Google vil ikke kommentere krænkelsen.

Foto: Robert Galbraith.
Læs mere
Fold sammen
Google overtræder det navneforbud, der forbyder medier at afsløre identiteten på den 40-årige jetset kvinde, der er sigtet i en kokainsag.

Ekstra Bladet nåede at offentliggøre kvindens navn, inden dommeren fik nedlagt navneforbud. Derfor var navnet ude i godt en halv time, hvor andre medier citerede Ekstra Bladet. Den indekserede version af de artikler er stadig på Google, selv om artiklerne forlængst er ændret.

Googles danske folk vil ikke tage ansvaret for bruddet på navneforbuddet. Selv om samtlige danske medier har fjernet navnet, så det nu kun er Google der krænker navneforbuddet, så fralægger Googles danske talsmand sig ansvaret.

"Vi vil ikke kommentere på enkeltsager," siger Googles talsmand Thomas Jensen til ComON.

Han vil kun udtale sig generelt.

"Google-søgninger er blot et ‘ekko’ af nettet. Hvis man ønsker at få fjernet indhold fra internettet, bør man kontakte ejeren af den eller de hjemmesider, hvor indholdet ligger,« siger Thomas Jensen.

I dette tilfælde er navnet fjernet fra de pågældende hjemmesider. Det er altså kun Google der krænker navneforbuddet nu. Vil i køre en ny indeksering, der fjerner navnet?

"Jeg kan kun sige, at vi ikke kommenterer enkeltsager," siger Thomas Jensen.

Den 40-årige jetset-kvindes advokat Jørgen Lange holder øje med, hvilke medier der offentliggør navnet og truer med retssag mod overtræderne.