Google: Britisk lov gælder ikke os

Et kollektiv søgsmål mod Google anklager virksomheden for at krænke den britiske lovgivning om privatlivets fred. Google svarer igen ved at argumentere for, at de som amerikansk firma ikke er underlagt britisk lovgivning.

Google har forinden retssagen hævdet, at det som amerikansk firma ikke er underlagt de britiske love, da deres kundeservice har hjemme i Silicon Valley og ikke hos deres britiske datterselskab. Sagsøgerne er dog ikke enig i denne præmis. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Telegraph.

Google er anklaget for at have omgået Apples privatindstillinger på iPhones, hvor standardindstillingerne ikke tillader cookies, men Google har formået at skrive software, der kan omgå dette, og dermed kan Google spore forbrugerne på tværs af internettet ved hjælp af cookies.

Google har forinden retssagen hævdet, at det som amerikansk firma ikke er underlagt de britiske love, da deres kundeservice har hjemme i Silicon Valley og ikke hos deres britiske datterselskab. Sagsøgerne er dog ikke enig i denne præmis.

»Det virker absurd at foreslå, at kunder ikke kan anklage en virksomhed, der opererer i Storbritannien og endda opfører et hovedkvarter i London,« udtaler sagsøger Marc Bradshaw til The Telegraph.