Google beder 100.000 ansatte i Nordamerika om at arbejde hjemmefra

Internetgiganten sender flest muligt hjem for at undgå spredning af coronavirus.

Google sender nu flest mulige ansatte hjem i USA og Canada for at mindske spredningen af coronavirus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Google anbefaler alle sine ansatte i USA og Canada at arbejde hjemmefra, hvis det overhovedet er muligt, for at mindske risikoen for, at coronavirussen spredes.

Det gælder næsten 100.000 ansatte i 11 Google-kontorer i Nordamerika og kommer, efter at antallet af coronasmittede i USA er steget til næsten 1.000.

»Ud fra en overflod af forsigtighed og for at beskytte Alphabet (Googles moderselskab, red.) og det bredere samfund anbefaler vi, at I arbejder hjemmefra, hvis jeres job tillader det,« hedder det i en e-mail fra Googles ansvarlige for global sikkerhed, Chris Rackow, til de Google-ansatte.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters anbefales de at blive hjemme og arbejde frem til mindst 10. april.

Kontorer er stadig åbne

Internetgigantens kontorer i Nordamerika vil forblive åbne for dem, der er nødt til at være fysisk til stede.

Allerede i sidste uge begyndte teknologigiganter som Google, Apple, Amazon, Facebook og Microsoft at anbefale, at deres ansatte i Seattle i det nordvestlige USA såvidt muligt burde arbejde hjemme. Seattle er det hårdest ramte område af USA, målt på antallet af coronasmittede. Her er indtil videre registreret 160 smittede. En ansat hos Amazon og en hos Facebook har begge fået konstateret covid-19.

Google har etableret en særlig coronavirusfond, hvor midlertidigt ansatte og kontraktansatte kan få økonomisk støtte til betalt sygeorlov, hvis de udviser symptomer på covid-19 eller ikke kan møde på arbejde, fordi de er sat i karantæne.