Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Beslutningen hænger angiveligt sammen med de kinesiske angreb i januar, der resulterede i, at Google forlod det kinesiske marked i år.
Til Financial Times siger to Google-ansatte, at Windows-platformen giver for store kvaler på sikkerhedsfronten, fordi der er flest sikkerhedstrusler til den udbredte platform.
”Mange ansatte er blevet rykket fra Windows-pc’ere over til primært Mac OS i kølvandet på de kinesiske angreb,” siger en anonym Google-arbejder.
Læs også: Google klar til opkøb i Danmark
I januar fik de ansatte stadig lov til at anvende Windows på bærbare maskiner, men Windows blev bandlyst på stationære computere. Generelt skal ansatte, der hårdnakket holder fast i Windows, sikkerhedsgodkendes. Nyansatte går helt fri af Windows. De bliver tilbudt at få en Mac eller at køre Linux på en pc.
Befalingen er naturligvis ikke blevet mødt af fuld forståelse blandt de ansatte, der nu ikke har frit valg på operativsystem-hylden. Men ifølge interne kilder så er utilfredsheden med tvangsflyningen relativ lille, da mange ansatte hellere end gerne vil arbejde i Mac OS.
Men der er nok andre årsager til Windows-embargoet. Det er ikke nogen hemmelighed, at Google er godt i gang med at stykke sit eget styresystem, Chrome OS, sammen.
Læs også: Nettet strammes om Google
Det bekræfter de ansatte også.
“Meget af det her hænger også sammen med, at vi forsøger at køre alt på Google-udviklede produkter," forklarer en anonym ansat.
Og det kinesiske angreb satte fart på processen, men det har hele tiden været en ambition at anvende Googles egne produkter internt.
Google har ikke ønsket at kommentere historien.